Bereken uw prijs en bekijk de beschikbaarheid!

Preis berechnen und Verfügbarkeit prüfen!

Duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

De Nollen richt zijn blik volledig op de toekomst en heeft daarbij een (groene) missie: wij willen voortdurend een waardevolle, verantwoorde en betrokken bijdrage leveren aan de maatschappij, het welzijn van de aarde en een duurzame toekomst. Daartoe focussen wij ons op dit moment op de volgende actiepunten: 

  • GreenKey-certificering uiterlijk in het seizoen 2020
  • Optimalisering stroom- en spanningskwaliteit op het elektriciteitsnetwerk (Gerealiseerd!)
  • Beperken van drinkwatergebruik en het vergroenen van het stroomgebruik van de toiletgebouwen (Gerealiseerd!)
  • Voorzieningen voor mindervaliden aanbrengen in de toiletgebouwen (Gerealiseerd!)
  • De centrumvoorzieningen grondig verduurzamen met een nieuw ecologisch en duurzaam verantwoord Centrumgebouw (Verwachte start tweede helft 2019)

Greenkey

De Nollen streeft ernaar om uiterlijk in het seizoen 2020 GreenKey-gecertificeerd te zijn. De GreenKey is een internationaal keurmerk voor duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen voor bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche.

Om een GreenKey-certificaat te ontvangen, moeten bedrijven voldoen aan een uitgebreide lijst van normen voor bijvoorbeeld maatschappelijke betrokkenheid, recycling, het verantwoord gebruik van grondstoffen en het gebruik van hernieuwbare materialen. Concreet gaat het daarbij bijvoorbeeld om waterbesparing in het sanitair, schoonmaken op milieuverantwoorde wijze, afvalscheiding, energiezuinige verlichting en de inkoop en verkoop van verantwoorde voedingsmiddelen.

Het nemen van al deze maatregelen is een behoorlijke opgave, maar wij gaan de uitdaging graag aan. In de loop van het seizoen 2019 en 2020 zullen wij de genomen maatregelen steeds vaker naar onze gasten communiceren.

Optimalisering stroom- en spanningskwaliteit op het elektriciteitsnetwerk

Een van de maatregelen die wij al hebben getroffen is de samenwerking met het bedrijf OptiVolt. Met hun apparatuur zorgen we voor een optimale stroom- en spanningskwaliteit van ons elektriciteitsnetwerk. Op die manier nemen wij en onze gasten niet meer stroom af dan de apparaten nodig hebben.

Toiletgebouwen

In de twee moderne toiletgebouwen op onze camping beperken we het gebruik van drinkwater door voor het doorspoelen van de toiletten gebruik te maken van grijs water en opgepompt oppervlaktewater. De zonnepanelen op het dak zorgen voor elektriciteit. In het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen, zijn de gebouwen verder onlangs voorzien van een volledig uitgerust mindervaliden-sanitair met eigen toegang.

Nieuw ecologisch en duurzaam verantwoord Centrumgebouw

In 2019 verwachten we een grote duurzaamheidsslag te slaan met de bouw van ons nieuwe Centrumgebouw. Het Centrumgebouw zal het moderne, duurzame en ecologisch verantwoorde onderkomen worden van de receptie, supermarkt en horeca. De huidige, Artist impression nieuw Centrumgebouw De Nollenverouderde, centrumvoorzieningen worden verwijderd. De stolp blijft staan en krijgt een andere invulling. Het Centrumgebouw voldoet geheel aan de eisen van deze tijd. Het zal volledig uit ecologisch verantwoord hout en idem materialen worden opgetrokken. Voor de verwarming gebruiken we een warmtepomp, terwijl een groot deel van de benodigde elektriciteit zal worden opgewekt door de meer dan 100 krachtige zonnepanelen op het dak. 

Houd de website van De Nollen in de gaten voor meer informatie over het Centrumgebouw. Ook zullen er regelmatig updates verschijnen op www.facebook.com/denollen en www.instagram.com/camping.denollen (#nieuwcentrumgebouw).

Suggesties? Neem gerust even contact met ons op via info@denollen.nl.