Bereken uw prijs en bekijk de beschikbaarheid!

Preis berechnen und Verfügbarkeit prüfen!

Nieuw ecologisch en duurzaam verantwoord Centrumgebouw

Camping De Nollen is in het najaar van 2019 gestart met de bouw van een uniek, modern en duurzaam centrumgebouw met een nieuwe receptie, koffiecorner en laagdrempelige horeca, kantoren, minimarkt en een meer uitgebreide horecavoorziening. Dit alles in één state-of-the-art-gebouw. Het ontwerp van het uit hout en andere biobased bouwmaterialen opgetrokken pand is gebaseerd op de (bollen)schuren uit de Noord-Hollandse polderomgeving. 

De Nollen heeft kwaliteit en gastvrijheid hoog in het vaandel staan. De camping wil een flinke sprong richting een duurzame exploitatie maken en stevig inzetten op kwaliteitsverbetering. De plannen voor een algehele upgrade van het centrumgebied van het park zijn inmiddels in ontwikkeling. Het nieuwe centrumgebouw is daarin slechts de eerste stap. 

Voor het ontwerp van het gloednieuwe centrumgebouw is gekozen voor een architectenbureau dat zich louter toelegt op het creëren van moderne, circulaire gebouwen, gemaakt van biobased materialen. Het centrumgebouw zal niet alleen bestaan uit duurzame bouwmaterialen, het zal ook voorzien zijn van 106 zonnepanelen, terwijl de warmtepomp uiteraard niet ontbreekt.

De op (bollen)schuren gebaseerde vormgeving van het centrumgebouw sluit naadloos aan bij de identiteit en de geschiedenis van De Nollen. Sinds de oprichting van de camping rond 1950 vanuit een agrarisch bedrijf, is De Nollen uitgegroeid van een eenvoudig kampeerterrein tot een comfortabele en populaire familiecamping aan de kust van Noord-Holland. De kenmerkende originele stolpschuur is sinds jaar en dag een herkenningspunt, met nu nog de huisvesting van de receptie, kantoren, werkplaats, wasserette en de minimarkt.

De stolp zal in de vervolgfase worden aangepakt en blijft dus behouden, onder meer als onderkomen voor evenementen en kinderanimatie. De in de jaren ’80 van de vorige eeuw gerealiseerde gebouwen voor de horeca, kinderanimatie en personeelskantine, voldoen niet meer aan de hoge kwaliteitseisen die De Nollen stelt. De panden bieden weinig mogelijkheden op het gebied van duurzaamheid, energieverbruik en uitstraling en zullen worden gesloopt. De daarmee vrijkomende ruimte zal De Nollen benutten voor kampeerdoeleinden. 

Inmiddels is in het (online) magazine Bouwbelang een leuk artikel verschenen over het Centrumgebouw! Klik hier om het artikel te downloaden.

Houd de website (o.a. het fotoboek) in de gaten voor meer informatie over het Centrumgebouw. Ook zullen er regelmatig updates verschijnen op www.facebook.com/denollen en www.instagram.com/camping.denollen (#nieuwcentrumgebouw).

Suggesties? Neem gerust even contact met ons op via info@denollen.nl.