Bereken uw prijs en bekijk de beschikbaarheid!

Preis berechnen und Verfügbarkeit prüfen!

Noordzeestrand van Callantsoog

Kamperen aan de kust van Noord-Holland

De grootste trekpleister in de omgeving van De Nollen is uiteraard het prachtige Noordzeestrand van Callantsoog!  Een uitgestrekt zandstrand, kilometers lang en gemiddeld 100 meter breed. Ruimte genoeg dus om te recreëren en om te ontspannen. In de zomer ligt het prachtige witte strand uitnodigend te wachten op de vele bezoekers. Al sinds jaar en dag wappert hier de Blauwe Vlag, een erkenning van de Europese Unie voor een schoon en veilig strand. Op zoek naar een hapje of een drankje direct aan de kust van Noord-Holland? De maar liefst vijf strandpaviljoens bieden volop keuze!

Een hoge, smalle duinenrij scheidt het dorp van het heerlijke strand. Callantsoog is één van de oudste en mooiste badplaatsen van het land met een gezellig centrum. Hier zijn veel winkeltjes, terrassen en restaurants. De meeste winkels zijn het hele jaar door op zondag geopend.

In tegenstelling tot veel andere badplaatsen is het in Callantsoog wél toegestaan om het hele jaar uw hond mee naar het strand te nemen. Van 1 mei t/m 30 september dient dit tussen 09.00 en 19.00 uur echter wel aangelijnd te gebeuren.

Ook voor de naturisten is er ruimte, iets ten zuiden van de strandopgang Kiefteglop ligt het oudste officiële naaktstrand van Nederland.

Het Noordzeestrand is vanaf Camping De Nollen via een fiets-/wandelpad bereikbaar. De afstand tot het dorp Callantsoog is zo'n 1500 meter, na nog eens 400 meter bent u bij strand, zee en duinen.