Bereken uw prijs en bekijk de beschikbaarheid!

Preis berechnen und Verfügbarkeit prüfen!

Toeristische activiteiten

Grote evenementen in de omgeving

Bloemendagen Anna Paulowna
Van 18 t/m 22 april 2020 staat de voormalige gemeente Anna Paulowna in het teken van geur en kleur vanwege de 65e editie van de Bloemendagen. In de hele polder kunt u ruim honderd mozaïeken, bewegende werkstukken, versierde straten en bruggen bewonderen. De Bloemendagen is een jaarlijks terugkerend evenement. Door heel Anna Paulowna en Breezand staan ruim honderd mozaïeken. Dit zijn schilderijen gemaakt op tempex. Hierop worden hyacintennagels geprikt met spelden. Op elke vierkante meter gaan wel 10.000 bloemetjes. Zowel jong als oud maken de mozaïeken. Het zijn echte kunststukken. De mozaïeken staan in de tuinen van de makers en zijn tijdens de Bloemendagen voor iedereen te bewonderen. Met een deelnemerslijst en plattegrond kunt u uw eigen route bepalen en op de fiets of met de auto langs alle mozaïeken rijden.

Nachtmarkt van Kolhorn
Op vrijdag 26 juni, 17 juli en 7 Augustus 2020 is er tussen 19.00 en 24.00 uur weer de traditionele Nachtmarkt van Kolhorn.
Kolhorn is één van de mooiste dorpjes van Noord Holland. De laatste 10 jaar is het dorp prachtig in oude stijl gerestaureerd.

Westfriese markt
In de zomer is er tien donderdagen Westfriese markt. Tien weken lang kunt u genieten van de optocht in Westfriese klederdracht, diverse wagens die getrokken worden door paarden en allerlei activiteiten. De markt duurt die dag tot ver in de middag en is bovendien veel groter dan normaal. Westfriese Folklore Natuurlijk is dit ook de ideale gelegenheid om een bezoek te brengen aan Boerderij- en Rijtuigmuseum Vreeburg.

Kaasmarkt Alkmaar
In 2020 vindt de kaasmarkt in Alkmaar elke vrijdagmorgen van 27 maart tot en met 25 september plaats van 10.00-13.00 uur.

 

Van 28 april t/m 2 mei 2018 staat de voormalige gemeente Anna Paulowna in het teken van geur en kleur vanwege de 65e editie van de Bloemendagen. In de hele polder kunt u ruim honderd mozaïeken, bewegende werkstukken, versierde straten en bruggen bewonderen.