Bereken uw prijs en bekijk de beschikbaarheid!

Preis berechnen und Verfügbarkeit prüfen!

Toeristische activiteiten

Grote evenementen in de omgeving

Wadproeven
Informatiecentrum 't Kuitje, Oostoeverweg 80, 1786 PS DEN HELDER
Op de schorren groeien planten die je kan eten, zoals Zeekraal. Maar hoe smaakt dat? Is het zout? Tijdens de Wadproefdagen kun je daar achter komen. Maar er is meer te doen tijdens de Wadproefdagen. Naast het proeven van zeekraal en zoutmelde kunnen kinderen ontdekken welke problemen trekvogels ondervinden tijdens hun lange reis van Afrika, via de Waddenzee naar de broedgebieden in Siberië en Canada. Maar dat is nog niet alles. Van schelpen kan een waddenmuis gemaakt worden. De Wadproefdagen zijn op 24, 26, 28 juli; 14, 16, 18, 28, 30 aug en 1 sept van 11.00 uur tot 16.00 uur. Deelname € 2.50 p.p.

Ku(n)stroute Zijpe aan Zee
Van 1 t/m 17 september 2017 zal het strand van de gemeente Schagen het decor zijn van een nieuw kunstevenement, Ku(n)stroute Zijpe aan Zee. Na 22 jaar Kunstroute Zijpe langs de Grote Sloot, zal het in 2017 plaatsvinden op een nieuwe locatie in een verrassende vorm. Op het strand en in de paviljoens van Groote Keeten, Callantsoog, Sint Maartenszee en Petten zullen uiteenlopende kunstvormen te beleven zijn, waaronder beeldende kunst, muziek, poëzie, film, theater en dans. Daarnaast kunnen geïnteresseerden onder begeleiding van een kunstenaar kunst maken of deelnemen aan workshops.

Popweekend Schagen
4,5, en 6 augustus. Popweekend is één van de hoogtepunten op de evenementenkalender van Schagen. Een gratis toegankelijk Popfestival in Schagen met landelijk bekende toppers en veel regio talent en artiesten voor jong en oud op twee podia op de markt rondom de kerk. Op vrijdag is altijd de aftrap met Binnenpop in de vele horecagelegenheden, zaterdag en zondag op de podia buiten.

Nachtmarkt van Kolhorn
Op vrijdag 30 juni, 21 juli en 11 Augustus 2017 is er weer
de traditionele Nachtmarkt van Kolhorn tussen 19.00 en 24.00 uur.
Kolhorn is één van de mooiste dorpjes van Noord Holland. De laatste 10 jaar is het dorp prachtig in oude stijl gerestaureerd.

Westfriese markt
In de zomer is er tien donderdagen (29 juni - 31 augustus) Westfriese markt. Tien weken lang kunt u genieten van de optocht in Westfriese klederdracht, diverse wagens die getrokken worden door paarden en allerlei activiteiten. De markt duurt die dag tot ver in de middag en is bovendien veel groter dan normaal. Westfriese Folklore Natuurlijk is dit ook de ideale gelegenheid om een bezoek te brengen aan Boerderij- en Rijtuigmuseum Vreeburg.

Kaasmarkt Alkmaar
In 2017 vindt de kaasmarkt in Alkmaar elke vrijdagmorgen van 31 maart tot en met 29 september plaats van 10.00-13.00 uur.